Ce înseamnă "imprimare 3D" ?

     Imprimarea 3D este un proces de formare al unui obiect solid tridimensional de orice formă, realizat printr-un proces aditiv, în cazul în care straturi succesive de material sunt stabilite în diferite forme. Imprimarea 3D este, de asemenea, distinctă de tehnicile de prelucrare tradiționale, care se bazează în principal pe eliminarea materialelor prin metode cum ar fi tăiere sau de foraj(procesele substractive). (sursa wikipedia)

     Majoritatea oamenilor atunci când aud de imprimare se duc cu gândul la imprimarea tradițională în care se folosește o imprimanta și se imprima pe un suport de hartie dar la imprimarea 3D este totul diferit. 

     Pentru a fi pe intelesul tuturor, la cel mai întâlnit proces de imprimare 3D se folosește plastic care se încălzește aducându-l la o stare aproape lichidă iar folosind o mașină controlată de calculator acest plastic se toarnă în straturi sau rânduri din care se formează obiectul final. Tocmai din cauză că aceste straturi sau rânduri sunt în general de 0,2 mm înălțime pentru a construi un obiect de mărime medie spre mare sunt necesare de la câteva ore la câteva zile de imprimare. 

     De aceea fiecare produs de pe site-ul nostru are un timp de prelucrare diferit și trebuie sa fiți atenți la timpul de livrare atunci când faceți o comandă. 

     Imprimarea 3D este ideală pentru prototipare datorită costului redus de testare a designului unui prototip. 

     Pentru imprimarea 3D se folosesc diferite materiale plastice cu diferite compoziții în funcție de calitățile necesare obiectului final. 

     Noi, cei de la 3Dgifts.ro, dispunem de mai multe imprimante 3D și suntem într-un proces continuu de modernizare a echipamentelor.

Meniu Blog

Articole Recente Blog